REACTIES

Mooie omgeving.
Prachtige ambiance.
Zeer aardige mensen. 

– Nuela Heijnen

Leuke vergaderlocatie in een bosrijke omgeving in Nijmegen. Voldoende parkeergelegenheid, lekkere keuken voor de lunch en als afsluiting van de meeting.

– Hans Meer

Een schitterende locatie vol rust en ruimte.
Een goede, smaakvolle keuken die rekening houdt met mijn allergieën!

– Dineke van Kooten

VILLA KLEIN HEUMEN

In 2009 werd Villa Klein Heumen opgericht door de initiatiefnemers; Nell Parre, Karin Deden, Ingrid van Rossum en Niek Vink. De huidige directie bestaat uit Nell Parre en Karin Deden. 

GESCHIEDENIS

Landgoed Klein Heumen heeft veel verschillende bewoners en gasten gekend. Wie goed kijkt ziet overal in de villa nog sporen van of verwijzingen naar die levendige geschiedenis.

Wij bouwen graag verder op deze levendige geschiedenis. Door ontmoetingen, ontwikkeling en verrassing te stimuleren vanuit een hedendaagse bedrijvige dynamiek. Maar ook door gastvrijheid, bezinning  en rust te bieden. We nodigen je graag uit om hier deel van uit te maken…

Nederlands-Indië

Bamboe verbindt de villa-van-nu bijvoorbeeld met de tijd van de eerste bewoners, de familie Takranen-Van Roggen, die als plantage-eigenaren in Nederlands-Indië woonden voor zij in 1917 terugkeerden naar Nijmegen en hier de villa en het koetshuis lieten bouwen.

Het landgoed zou nog tot 1962 familiebezit blijven – al wisselden de bewoners elkaar soms snel af. Aan het einde van de 2e Wereldoorlog woonde er nog familie van de eerste bewoners maar waren er tegelijkertijd ook geallieerde troepen gelegerd, waarbij de officieren in de villa logeerden. Na vertrek van de laatste Takranen-Van Roggens, in 1947, volgde er een reeks huurders.

Kloosterorde

Uiteindelijk verkocht de familie het landgoed aan de Orde van de Zusters Ursulinen. Ruim dertig jaar verbleven er gemiddeld zo’n elf zusters tegelijk in Klein Heumen, mét hun vele gasten. Er kwamen zusters voor retraite en de villa was een cultureel- en spiritueel vakantiehuis waar je tot rust en bezinning kon komen. Het Soli Deo Gloria-wapen op de voorgevel is nog een zichtbare souvenir uit deze periode.

Veel bedrijvigheid

In 1998 woonden er nog maar vier nonnen en besloten de zusters het pand te verkopen. Een projectontwikkelaar kocht de villa om er een privékliniek te vestigen. Maar verhuurde het pand aan verschillende bedrijven, om het in 2009 weer te koop te zetten.